هم اندیشی روسای دانشگاهی در مدینه منوره؛ گامی مؤثر برای تقویت معنویت و فرهنگ
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لبیک، در سالروز فرخنده مبعث پیامبر اکرم (ص)، نشست اساتید دانشگاههای کشور با هدف هماندیشی و بهرهمندی از فضای معنوی مدینه منوره در بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد.
این نشست با حضور ۲۶ تن از رؤسای دانشگاهها و اساتید برجسته از جمله رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رئیس دانشگاه فرهنگیان نماینده مجلس شورای اسلامی و نماینده استان کرمان و اساتید دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی نجفی روحانی، مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره، ضمن خیر مقدم و تبریک سالروز عید بزرگ مبعث، بعثت را رهیافت احیاء معنویّت خواند و بر اهمیت بهره مندی از فضای معنوی مدینه در ماه رجب تاکید کرد.
وی با اشاره به اسناد منتشر شده در دنیای غرب، بازگشت به معنویت و عدم جوابگویی نگاه سکولار به زندگی انسان را مورد توجه قرار داد و افزود: شکل گیری پدیده های معنوی در دنیا با تعبیر انفجار زیارت در اروپا و سراسر دنیا را می توان در نگاه اندیشمندان جامعه شناسی یافت که عبور از دنیای مادی دلسرد کننده بازگشت به معنویت را سرعت خواهد بخشید.
وی در ادامه نقش نخبگان دانشگاهی در تبیین فردی تاثیرات معنوی زیارت حرمین شریفین و سیاستگذاری های فرهنگی در دانشگاه را مهم برشمرد.
حجتالاسلام والمسلمین ساداتینژاد، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم نیز، ضمن خیرمقدم به حضار و تقدیر از بعثه مقام معظم رهبری و حجت الاسلام والمسلمین نجفی روحانی، این نشست را گامی مؤثر برای تقویت فرهنگ اسلامی و معنویت در محیطهای علمی توصیف کرد.
وی با معرفی اساتید و مسئولین حاضر در جلسه، به اهمیت این حضور علمی و معنوی اشاره کرد و گفت: "حضور فرهیختگان علمی کشور در این سفر معنوی فرصتی استثنایی برای تعمیق ارتباطات علمی و معنوی است."
در ادامه، دکتر منصور غلامی، وزیر سابق علوم، به نقش این نشستها در بازخوانی و معرفی روایتهای تاریخی اسلام پرداخت و اظهار داشت: "این سفرهای معنوی، فرصت مناسبی برای اساتید است تا پیام فرهنگ اسلامی را به نسلهای آینده منتقل کنند و الگویی برای دانشجویان در مسیر رشد فرهنگی و معنوی باشند."
در این جلسه، اساتید حاضر نیز نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص ارتقای فضای معنوی و فرهنگی در محیطهای دانشگاهی ارائه دادند و بر تداوم چنین نشستهایی برای تقویت ارتباطات فرهنگی میان اساتید و دانشجویان تأکید کردند.
این نشست در حالی پایان یافت که شرکتکنندگان از فضای معنوی مدینه و تأثیر مثبت این سفرها بر ابعاد مختلف علمی و فرهنگی دانشگاهیان سخن گفتند و همگی آرزوی استمرار این برنامهها را داشتند.